Friday, April 3, 2009

CD +Aku + Kami (meminjam tajuk Lia heheh)

Ini adelah topik semasa bagi ibu-ibu kat SI. Aku ni sebenarnya baru mula nak berjinak semula. First 2 cloth diapers yang aku beli adelah dari Kasihku Sayangku dan Coolababy (from Kak Liza), aku beli bulan Januari 2009. Mula-mula dapat memang teruja giler!! Rasa nak bagi Aqeelah pakai terus. Eeppp! Mana boleh pakai terus, kena wash dulu kalo tak dia tak menyerap bahan kumuh anak aku pulak. So lepas dapat ajer aku pun teruslah membasuh 2 CD tersebut. Ingat semua ni berkobar-kobar nih (macam lagu Vince..berkobar-kobar).
Hmm tapi 2 helai aje macamana nak mula berCD ni ek ??? Percubaan pertama aku pakaikan anak aku dengan KS untuk tido malam. Nampak cam ok aje, anak tak complaint pun hehehehe. Bangun pagi je..eh eh...awat bau hancing nie?? Alamak dia bocor kat tepi lah (anak aku menyusu baring mengiring), terus terpadam semangat aku nak berCD gara-gara kesalahan aku sendiri yang salah me'nyizing'kan (heheh dari perkataan sizing ye). Yela sepatutnya aku snapkan ke size S tapi aku tengok macam ketat aje aku pun buatlah ke size M, padan muka aku tido dengan air kencing Aqeelah. Tapi oleh kerna aku tak menyedari kebodohan sendiri so aku pun mengetepikan CD2 itu di dalam bakul anak aku, pendek kata pandang pun tak mo dah rasa menyesal aje beli.
Sampailah satu ketika lepas aku balik operation cyst, mak aku dari kampung mai KL untuk temankan aku barang seminggu. Masa tu aku terfikir, heheh aku nak ek lak kat mak aku guna CD ni. Yela dari simpan aje baik aku tunjuk kat dia. So aku pun pakai kan la Coolababy kat Aqeelah. Mak aku tengok macam tak heran aje...isk tak menjadi rupanya perbuatan aku nih. Malamnye aku try guna KS pulak, alhamdulillah tak bocor sebab aku dah memandaikan diri dengan meng'S' kan CD itu. Time tu aku rase "oh..bestnye pakai CD!!" Tapi malangnye mak aku tak berkenan cucunya pakai CD tu memalam hari, sejuk katanya. Betul gak.. anak aku tak muat pakai seluar kalo pakai CD, nak guna selimut alamat Aqeelah main sepak-sepak aje. Hmm...terpendam lagi hasrat aku nak pakai CD nih.
Macam mana lah nak melaksanakan hasrat murni nih....aku terpikir mommies lain kat luar sana tak de ke menghadapi masalah cam aku ni? Adakah anak mereka semua ok-ok aje memakai CD aje? Tak sejuk ke? So aku postkan soklan kat SI tanya bagaimanakah caranya untuk menangani masalah ini.!! Ada orang jawab (aku lupe sape insan ini)...pakailah leg warmer a.k.a legging!! Tada!!! oh...itu rupanya kegunaan leg warmer hehehe aku ingatkan kat oversea aje orang pakai, rupanya ade kegunaan lain gak. Namun masih terbantut hasrat aku nak pakai CD...terlupa lah, ter over budgetlah dan segala macam ter lagik.
Until aku ter nampak posting
THA pasal bowling...hm jeles ku tengok anak THA & THU memakai leg warmer yg macam pelangi. Setelah ku risik rupanya THU tokey leg warmer...ok dah ade sumber nih. So tanpa berfikir panjang aku pun terus order CD from Maryaa (3 keping aje..budget constraint maa..). Hmh aku harus melaksanakan agar Aqeelah dapat fully CD secepat mungkin. Kebetulan pulak kitaorang baru tukar from Petpet ke Pampers, malangnye bontot Aqeelah naik bintik-bintik. Mula-mula pakai cam best aje, alih-alih naik bintik-bintik. Dah lah aku beli 84 keping, nasib baik murah!!! Ni aku nak let go aje for free. Kut ade sesiapa yang mahu. Aku harap aku boleh fully CD Aqeelah paling cepat by May. Tak sanggup rasanya terbelenggu dengan harga DD yang mahal & menyakitkan bontot anak ku.
Oh ye sebelum aku terlupa....THU leg warmer 3 pcs please!!!

5 comments:

Hayatie said...

hahah..ye betul tu. Klu ada legging, pakai cd jer pun dah okay, takyah pakai seluar..atau klu nak jalan2 mlm, pakaikan suar pendek kan, agak2 sejuk bleh sarung jer legging tu...tadaaaa! ku dah gila legging plak ni. Bila tokey legging nak uplod stok ni..ekekek!

My_Aqeelah said...

itulah dah ku taruk kat msg boxnyer suwuh hapload stok cepat2 ku tak tertahan-tahan nak beli legging nih! (kena cepat sebelum En. Suami bertukar fikiran, ade ke dia suruh beli stokin biasa pas tu kerat/ buat lubang!!) isk tak glemer langsung...

::Umi Sufira:: said...

Hi!Salam Perkenalan!:) Link your blog to mine kay! Sayapun addicted to CDing activity:)

lia said...

lawak la hang ni.....

errr legging 2 dak pompuan pakai cute la tp kot anak laki, sesuai ker ek?

cmner CD? da xbocor ker? kena size, biasa nyer xkan bocor... so slmt berCDing he3...

My_Aqeelah said...

->lia
ku tgk anak yatie pakai ok jer..anak dia lelaki kan? hehehe (saje je tanya).
alhamdulillah ok. takde bocor pun. ni baru jer order lagi 6 pcs from maryaa. heheheh (abis bonus aku!!)