Wednesday, April 15, 2009

Esok Kerja.....

Sudah beberapa hari ku tak hapdate kat blog ni. Ni semua gara-gara kegilaan ku pada sesuatu yang baru hendak aku ceburi. Nanti dah berjaya akan ku kongsi bersama di sini. Diam tak diam dah hampir sebulan setengah aku berada di rumah. Gara-gara operation cyst yang aku lakukan pada 20 February yang lalu.

Cyst tu pun tak le besar sangat adelah dlm 5 cm aje, tapi doc suruh operate gak sebab dalam cyst tu ade menda solid. Kena keluarkan sebab nak tahu ape kandungannya. Ternyatalah kandungannya ialah gigi, rambut, dan ade sel otak sikit (wah otak aku ade kat situ gak lah!! Hehehe). Daripada tak reti menyusu baring, disebabkan kena operate ni now terror dah aku bab menyusu baring nih. Buntu gak sebelum tu memikirkan macam manalah aku nak menyusukan Aqeelah coz selama ni aku memang menyusukan dia duduk. Ade gak terpikir nak bagi dia soya yelah pening camnelah aku nak susukan dia nanti. Nasib baik jugalah nursery Pusrawi sanggup amik Aqeelah untuk dijaga (mandikan, bagi feed EBM) sementara aku dalam wad tu (dengan sedikit bayaran). So aku + Aqeelah + En. Suami berkampung kat Pusrawi selama 4 hari tak salah aku. Elok jugak lah dapat bilik sorang so En. Suami memang tido kat situ, Aqeelah stay kat nursery..bila time susu atau dia menangis nurse akan bawak kat aku. Yang kelakarnya Aqeelah pun diaorang display kat dalam basinet tuh. So memang nampak pelik sikitlah coz dia paling besar..babies lain semua baru dalam 2-3 hari..dia pulak dah 3 bulan..ngeeee....Terima kasih jugalah pada Salwa & Aja. Coz aku dapat giliran FS tu pada bulan Februari. Kalo tak memang tak terpam lah lepas operation tu coz kesan morphine aku memang teruk. Flat giler....sampai pam tu pun husband aku tolong pegangkan sebelah. Kalo gunakan pam aku Avent manual tu memang tak pam ler jawab nyer.

Bos aku musti boring begitu juga rakan sekerja aku coz aku asyik cuti aje. Mana tak nye cuti bersalin from 17 November 2008 sampai 16 Januari 2009. Pastu cuti operation 20 Februari 2009 sampai 15 April 2009.

Maka esok akan bermulalah sekali lagi ragam kehidupan aku sebagai pekerja. Urrgghh boring gak rasanya memikirkan esok nak masuk ke pejabat semula. Badan pun dah naik montel coz lama duk rumah. Ingat lagi ke aku perihal aktiviti aku di pejabat tu? Maksud aku job description aku la. Mana tak nye bleh tak before aku naik kerja lepas cuti bersalin ku bleh tanya pada En.Suami " Eh ofis saya tingkat 13 kan?" Soalan mengarutkan lagi merepek....baru 60 hari cuti dah lupa floor mana!!!

Tapi aku pasti esok bos aku adalah orang yang paling gembira begitu juga rerakan se-department!! Aku kembali untuk memeriahkan dunia engkorang. YOhoo!!! Memang ku tahu mereka semua rindu kat aku. Kwang kwang kwang. Sebenarnya aku pun naik tahap tepu gak duk lelama kat umah ni.

Tapi tulah masalah jugak memikirkan nak pam susu ni. Aku risaulah tak dapat pam. Mana tak nye sebelum bercuti ni aku pam gak kat ofis tapi asyik termiss time aje. Ni aku risau perkara sama berlaku lagi. Hendaknye pulak Aqeelah tetiba nak minum banyak pulak. Ni tadi aku bagi 4 botol aje (3.5oz each)...alih-alih akak nursery sms bagi tahu susu dia dah abis kul 1.30pm tadi. Amboi awalnye abis. Nasib baik aku ade kat umah, so kakak tu dtg umah aku amik susu...aku bagi le 2 botol yang aku perah tadi untuk stok esok pagi. Stok memang tak de langsung. Aku dah le bercinta nak dapatkan 2oz. Aku estimate skang ni aku cuma leh dapat 2oz = gap 2 jam pam. So nak cukupkan tu berapa kali aku nak pam nih!!! Aqeelah minum lebih kurang 3.5oz X 5 botol sehari. Arrggggghhhh..............tak pe..takpe buat relax...pam aje lah. Pas tu minum bebanyak.

Oklah setakat tu aje...memang ku tengah tunggu Aqeelah balik untuk tandem nih. Aku tak pasti biler bleh update lagi blog ni coz taksure kat ofis yang tercinta bleh masuk blogspot atau tak.

6 comments:

IbuKauthar@Salwa said...

wah selamat berkerja semula :)
semoga sentiasa sihat.
napa kandungan cyst tu ada gigi dgn rambut dgn sel otak?
mcm janin je
hehehe

sebenarnya sy pkkir naz dah start keje

heheh

My_Aqeelah said...

->salwa
time kasih time kasih. belum lagi lah. esok baru mula. lupa lah ape doc cakap hari tu. yg sy ingat cuma dia kate it's not cancerous hehehe itu je

sayangibu said...

jgn stress pk psl pumping. keep on pumping.. emm..y dont u try milk-booster..saya ambil fenugreek utk boost-up milk..Alhamdulillah..maintain sampai skang...

Yatie said...

tunjuk la gmbr mu yg montel tu ku nk tgk, asyik tgk kemontelan aqeelah je. hehehe

lia said...

amcm da masuk opis? best x? he3...

My_Aqeelah said...

-> sayangibu
dari ari tu teringin nk cuba fenugreek tapi agak ragu-ragu la sebab org kate panas. tapi tak alhamdulillah kite dah togok soya bebanyak semua dah kembali normal

-> yatie
gambar aku yg montel nih nannti ku taruk ler... pic aqeelah ngan legging mu tak sempat ku nak tangkap. nnt dah tangkap akan ku abadikan di sini

->lia
huuuuuuuuuu...bestttttt lerrr (kunun)