Wednesday, April 8, 2009

CD yea yea

Gumbira rasa atiku hahaha. Semalam petang En. Suami membawa pulang satu bingkisan dari pejabatnya. Ternyata ianya ialah CD yang telah aku order dari Maryaa pada hujung minggu. Aku mendapat 6 keping CD berserta 12 keping insert dan sekeping insert percuma seperti dalam promosi April kat blog Maryaa.

ini adelah antara gambau CD yg sempat aku amik yang lelain tu aku dah teraburkan...isk lupo nak tangkap gambau awal-awal!

CD Crazy Momy ni lain sikit dari CD KS dan lain banyak dari Coolababy. Apa yang lainnye?.....ha tengok gambaq kat bawah yer....

nampak tak ape yang lainnyer?

Haa ade pelekat kat atas tu gunanya untuk protect velcro tab kalo time membasuh CD nih. Aku bercita-cita nak jahit benda alah ni kat CD (takut misplaced) tapi dari sehari kesehari malas lak rasanya ;P ngee...so aku kumpul ajelah benda tu setempat setiap kali pakai kan CD pada Aqeelah.

Dan ade lagi ek...aku jugak mendapat wet bag!! Hadiah di atas kebijaksanaan ku meneka-neki di blog Maryaa juge.

Haa..korang yang tengok tu jangan jeles heheh....

sangat bestlah dapat wet bag ni sebabnye memang kebetulan aku tengah berkira-kira untuk membelinya. Tapi dah dapat free nih best jugak!
Dan lagi...ade lagi benda free....(isk banyaknye benda free, naik segan lak aku ngan Maryaa)

Tada!!! Dapat nappy stacker.

Sungguh seronok la...Maryaa memang nampaknya menggalakkan aku berCD (dan terus membeli lagi dari beliau heheh ;p ) Sekarang ni semua CD tu sedang terjemur kat luar rumah. Kering nanti bleh terus pakai.
Sesungguhnya bila start pakai CD ni memang terasa aman sikit. Antara sebab aku merasa aman ialah:

1) Poket aman...dah mula kurang kuar duit beli DD (sebab aku belum fully CD so masih depends on DD, sebab kitaran hayat CD masih belum cukup bilangannya) Aku tengok pergerakan DD pun dah slow..maksudnya sehari aku cuma pakaikan Aqeelah sekeping DD itu pun cuma time nak antar ke nursery. Jadi sepeket DD 46 kpg tu bleh tahan sebulan lah!
Oh ye lagi satu poket aman sebab lepas ni tak perlu pakai nappy cream lagi!!! Kurang belanja yess!!

2) Tong sampah aman...sampah DD cuma from nursery aje (sebab kat nursery masih guna DD). Jadi balk dari nursey Aqeelah pakai DD, bile aku tukar ke CD so hari tu cuma ada sekeping aje DD dlm tong sampah. Kalo seminggu max adelah 8 keping...kan bagus. Kalo tidak kadang-kadang tak sampai seminggu tong sampah yang khas untuk DD Aqeelah ni dah penuh. Hmmh me'polute'kan alam sekitar la Aqeelah ni hehehe

3) Aku aman...sebab kemalasan aku pakaikan Aqeelah dengan insert tebal + doubler. So selalunya tahan selama 5-6 jam. Jadi sehari Aqeelah cuma pakai 4 CD kalo dia tak berak bagai. Buat masa ni dia belum pernah berak lagi dalam CD. Kalo berak max 5 CD, sebab anak dara ku itu berak skali aje sehari. Aman sebab tak perlu risau bontotnya memerah. Kalo pakai DD lelama tu aku risau gak, seperti perkara yang terjadi kat Aqeelah yang aku ceritakan kat entry ini.

Cumanya aku pikirkan bil letrik aje. Yelah, kalo bleh aku taknak la lelama sgt biarkan CD tak berbasuh. Tapi membasuh guna washing machine ni letrik nye bleh tahan gak. So aku pikir lepas ni nak basuh guna tangan aje, spin pakai mesin. Boleh kut yea? Akhir kata.......




"thanks Auntie Maryaa for the CDs & all gifts"... kalian semua sudahkah berCD?

13 comments:

IbuKauthar@Salwa said...

WAH comelnya aqeelah..baru la aunty dpt lihat wajahmu dgn jelas lepas sekian lama..bila nak jumpa ni naz..

Yatie said...

ha lepas ni aqeelah leh amik education plan dgn untie amyatie yer, nnti untie kasi free gift juge.. hehehe amik education plan dari prudential dpt free medical card, mind freedom.. nnti pujuk mama tau tak rugi menyimpan, ekekekek

My_Aqeelah said...

-> yatie
kwang kwang kwang...education plan ek. advert la di blog mu bleh ku imbas-imbasssssss

::Umi Sufira:: said...

Amboi banyaknya yang aman...hihihi...BTW, dah banyak CD nih nak kena ambil berat tentang penjagaannya juga...takut CD berbau even selepas di basuh...Gud Luck yer!:)

My_Aqeelah said...

->mimi
musti..AMan poket tu yg penting...di zaman-zaman recession ni maklum ajelah.
yup ade trbaca pasal issue ni kat SI. thanx for ur tips ek. ;)

lia said...

patut la naz xtepek gmbr aqeelah... comey banget aqeelah ni....

mau jadi menantu acik x aqeelah? kui3...

meh sama2 jadikan alam sekitar kurang pencemaran...

My_Aqeelah said...

-> weh lia
mekacih untie lia
aku wakil Aqeelah ajerlah ek..mak tak dapat jadi QS dapat besan QS pun jadik lar kui kui kui

Hayatie said...

Wah..byknya FREE GIFT..acikk jeless ni..ni ku kena poww maryaaa jugakk nii..ekekeke

maryaaa said...

wah..seronok nampak..hehe untuk pengetahuan NS yg kiyut itu dijahit oleh Puan hayatie, my 'exclusively expressing'..bravo utk Nazhah for starting CDing, and for Hayatie for such a creative hand!

My_Aqeelah said...

->hayatie
tu lar naik segan teman dibuatnyer

->maryaa
time kasih lagi maryaa ek. time kasih daun keladi hehehe

Yatie said...

haaa luka ceaser ku pun nyaris2 ku tak suruh puan hayatie tlg jahitkan, kekekek dia mmg berbakat bab jahit menjahit ni .. hihi

Ina Hashim said...

salam ziarah...comeynya baby...geram nengok

My_Aqeelah said...

-> yatie

tular bagus ade teman2 yg pandei menjahit nih bleh la mintak jahit ape-ape yg patut