Saturday, April 18, 2009

Kerja & Pam

Ari khamis dah mula aku bekerja...rasa mengong gak mula-mula masuk office. Coz agak blank tak pasti apa aku nak buat. Aku sign-in PC pagi tu malangnye aku terlupa password menyebabkan ID aku kena lock. CIsss...memang potong mood betul. Lepas log complaint baru bleh bukak...so sementara nak tunggu tu adelah dalam 30 minit aku mengacau orang lain buat kerja.

Kemudian bila semua dah ok, boss aku pun mula bagi kerja pada aku... tapi aku tak tahu mengapa. Otak aku rase cam blur-blur aje gitu. So kesudahannya kerja tu semua bertepek atas meja aku (ade gak yang aku buat tapi aku akui hari pertama tu adalah amat tak produktif buat aku) sampai waktu balik. Elok la pulak lagi 45 minit nak balik tu bos panggil meeting. Pas tu dia mintak aku siapkan sesuatu...aku ni dah rase nak balik aje so aku cakap pagi esok aje lah aku serah.

Esoknya (ari jumaat) aku jadik orang pertama sampai kat ofis. Niat di hati nak pam dulu before start kerja, tapi sudahnye aku pi breakfast ngan ofismate. Nasib baik bos aku tak masuk pagi...so kerja yang dituntutnya petang semalam tu aku sempat siapkan balik dari breakfast hehehehe.........

Oh ye..alhamdulillah atas rasa ingin mencuba dan dah takde pilihan lain...aku telah berjaya mengepam kat cubicle aku. Walaupun cubicle aku tu tempat lalu lalang orang tapi aku berjaya gak melakukannya. Caranya..aku pi pasang corong ngan botol (tak sampai 5 minit) kat bilik sembahyang (jaraknye ade dlm 10 langkah dari meja aku) pas tu kembali ke meja aku pasang tube FS dan teruskan mengepam sambil jawab telefon & buat kerja. Bila dah selesai, aku tanggalkan pam tu kat cubicle aku je sebab nak tanggalkan lagi senang dari nak memasang. Sepanjang sesi tu aku cover bahagian dada aku dengan sweater tebal. Bila bos aku panggil, aku jawab ler "15 minit or 5 minit (ikut baki masa mengepam, jarak meja aku ngan bos adela dalam 5 langkah aje)". Oh hepi sungguh rasanya sebab tak perlu hilang kan diri dari cubicle lagi. Dan aku berjaya mengepam pada pukul 11.30am, 2pm & 5pm alhamdulillah dapat 3 botol 3.5oz each untuk Aqeelah.
Dan another breakthrough yg berjaya aku lakukan...pada ari jumaat aku telah mengepam sambil berjalan ke other workstation sebab ade urgent matters kalo idak tak kuasa aku nak berjalan dalam keadaan begitu (walaupun rasa kelakar, tapi aku buat bodoh aje).

4 comments:

@Salwa said...

Salam Nazhah
wah tahniah
level confidence yg tinggi
tak salah pumping whilst walking

after all u have an FS kan :)

Shinta Musraika said...

wah...

bestnya!!!! ku terpegun baca. FS memang syok...

ku pun 1st day keja mmg ada blur sikit sebab lama honey moon dgn baby kat umah hehehe..

ajasu said...

Nazhah, hihiii...ni kali kedua baca entry nih... Sebenarnyer nk curik...TP tgh pk, nk curik tepek ke BLOG Aja ke atau patut link kan?? hmmmm...

*bolehkan curik?? Larikkkkkkkkkkkkk...muahahahhahah

My_Aqeelah said...

curikla aja..ku malu nk letak testimoni kat blogmu itu. rasa cam testimoni ku ini ala2 malu kucing je.