Monday, March 30, 2009

Nak Makan Ape ye? (updated wif Meehon Kung fu Resepi)


Aku ni memang tak brapa rajin nak masak sebenarnya. Maklum le tak biasa turun ke dapur. Mak aku pulak tak kisah kalo aku tak tolong, katanya buat semak aje ramai-ramai kat dapur ni. Tapi bila dah duk bujang kat KL mula la aku belajar sikit-sikit nak masak food kegemaran aku cam kari ikan dan sambal. Sebelum ni aku cuma bleh buat paling terror laksa Penang je. Yang basic macam goreng telur, nasi, goreng ikan, dll tu memang dah pass le. Aku lagi suka buat kek & dessert, agaknya sebab aku suka makan benda-benda manis kut.
Bila dah kawin ni takkan la tak nak masak kut. Jadi bermula la kehidupan aku memasak asam pedas (coz laki aku suka makan nih), kari daging dan sebagainya. Ari sabtu kelmarin aku buat mee hoon kungfu as lunch. Hehehe berjaya gak aku memasaknya!! Sebab beria, aku taruk la pic dia kat sini!!
Kebetulan lak tekak aku rasa nak makan western minggu ni, so aku shopping la stok memasak macam nak rak. Semalam lunch aku masak Pasta Carbonara. Ini la masakan yang paling senang dan boleh kata sedap gak lak tu! Semua resepi aku banyak ambik dari My Resepi. Banyak pilihan dan sedap pulak tu.
Oklah nak fikir nak makan apa pulak dinner ni hehehe.

5 comments:

Shinta Musraika said...

sedap benar rupanya masakan awk ni. teringin benar nak merasa .. kecur air luir ;)

My_Aqeelah said...

->shinta
masakan yg simple resepi nya pun sy ambil dari My Resepi. Kat situ banyak resepi yang mudah. BTW sy dah try ur sandwich, best dan senang.

lia said...

uits,letak la resepi mee hoon kungfu ko... aku suka mkn tp xpandai wat... letak resepi k...

My_Aqeelah said...

-> dh ku send link resepi tu kat gmail mu. kui kui kui

lia said...

sedap nyer... aku da kecur air liur...

errr order ajer aci x dari hang? kui3...