Thursday, November 5, 2009

11 bulan

Aku bukan tak nak menulis. Bukan juga tak de idea. Macam-macam perkara berlaku dalam hidup aku dalam sebulan nih. Terlalu banyak...dan terlalu extreme untuk aku telan. Kadang hati aku sayu, tapi bila aku fikirkan ini adalah kurniaan Allah dan seharusnya aku bersyukur dan redha. Reaksi ahli keluarga sendiri dan keluarga mertua juga banyak memberi impak. Setiap hari aku tak putus berdoa agar keajaiban berlaku...bila aku pandang dia tersenyum dan ketawa, tak tentu pasal air mata aku menitik. Terkenang what she have been missed sepanjang 11 bulan dia lahir di dunia ini. Aku nak bercerita pada kawan-kawan bukan apa sekadar memberitahu (takut ada yg kecil hati pulak kenapa aku tak cerita), tapi tak terkeluar perkataan dari mulut. Bukan aku malu...tidak, jauh sekali membenci. Cuma aku tak tahu nak menyusun ayat, gusar kalau kata-kata aku tu jadi doa...maklumlah doa seorang ibu kan makbul. Sebab dalam hati aku tersemat yang dia boleh..pasti boleh dengan izin Allah. Aqeelah akan boleh mendengar macam mak, abah, tok, opah, mak tok, atuk, onyang, amsyar, aunty kiot, ibu kauthar, mia dan semua.....

Aqeelah...mak sayang sangat kat Aqeelah.

4 comments:

zakiahck said...

giahhhh...
sama2 kita doakan yg terbaik buat aqeelah

My_Aqeelah said...

iye...time kasih kiot.

mrs. tarmizi said...

sedey nye.. sabar ye g'ah.. kita sama2 doakan yg t'baik utk dia. insyaAllah

My_Aqeelah said...

salam lily, thanx sudi jengah blog g-ah ni. ni dh byk sabar la ni, cuti pun dh byk abis. hehehehe