Sunday, July 19, 2009

Spectra3 buat temanku


Korang jangan salah sangka pulak, Ini bukan pic anak terbaru aku..bila masa pulak aku mengandung lagi hihiihi!
Semalam aku melawat Timah, bekas ofismate. Dia selamat melahirkan baby sulungnye selepas berbagai rintangan dilalui. Kalo korang ingat aku pernah mencari-cari pam Spectra3 2ndhand untuk ku berikan kepada Timah ni. Gara-gara aku berniat agar dia berjaya BFkan baby nye. Alhamdulillah aku berjaya dapatkan pam Spectra3 untuk dia, bahkan pam tu pun takdelah lama sangat. Ownernya guna adelah dalma 2-3 bulan aje. Sempatlah juga ku pinjamkan pam tu pada Kak Nonnie sewaktu dia sakit tangan ari tu sementara nak menunggu FSnye sampai (wah Kak Nonnie gune FS best tak?)
Akhirnye Timah melahirkan anaknye genap 36 wks. Doc suruh induce sebab member aku ni ade SLE. Anaknye cumil...namanya Najma. Ibu dan anak both sihat, ku risik jua adekah baby ni minum BF aje. Katanya baby ni dah campur, coz dia risau susu dia tak cukup, baby tak kenyang. Tambahan pam yang currently dia ade pun tak berapa best digunakan. Timah tunjukkan pam yang dia guna... Menurut pendapat peribadi dia pam yang manual tu lebih banyak dapat susu compare than yang bateri punya...tapi lama lah dalam 30 minit baru dapat 4oz (huhuhu aku dulu nak dapat 2oz time pantang pun berpeluh-peluh, lama pulak tu). So aku bagi lah Spectra3 tu. Ku katakan pada Timah, try lah guna, kalo suka & sesuai boleh bayar ansur2. Bila ade duit bayarlah. Kalo tak berminat nanti pulangkan le balik. Tapi from review yang aku baca kebanyakannya puji gila spectra nih. Disamping tu aku berikan jugak 3 keping artikel berkaitan yang kau print from Sue Cantek punya blog sebagai panduan. Ade jugak aku pinjamkan buku Menyusu Si Permata Hati, so dia bleh baca di kala boring. Dalam kul 6 lebih kami pun beransur. Kat pertengahan jalan Timah sms aku..."Alhamdulillah. Aku pam tadi dapat 5oz. Thanks a lot." Alamak bestnye!! Aku pulak rasa nak melompat kegembiraan..macam aku pulak yang dapt 5oz tu.!! huhuhu. Terus aku call Timah tanya dia berapa minit bleh dapat 5oz tu? "10 minit". Bestnyeeeeeeee. Aku doakan agar baby Najma dapat membesar dengan susu ibu sepenuhnya. INSYA-ALLAH.


Aku berposing dengan ibu baru.







Tak lupo Kiah juga.

2 comments:

Mama Shinta Musraika said...

Salam naza..

ku sedang tercari-cari akal untuk mengembalikan zaman gemilang boleh dapat 5oz one shoot pumping! tapi semakin lama semakin jauh bayangan 5oz yg ku idamkan itu.. alahai.. tapi takpelah. shinta pon next month dah masuk setahun. still merasa susu bondanya ini alhamdulilah...

My_Aqeelah said...

huhuhu....mimi,jgn ditanya org yg pengalaman kureng mcm ku ini. ku pun just refer blog sue lunatots.