Friday, July 10, 2009

Lama tak nampak...

Ari ni adelah ari ke5 ku bekerja di opis baru, selepas penat packing pada hari Jumaat minggu lepas dan unpacking pada hari Isnin kelmarin....pemandangan ku adelah mengadap bangunan UOB kat Jalan Raja Laut. Huhuhu musti engkorang tertanya-tanya dimanakah alahnye opisku ini..yang tak arif jalan KL mungkin lagi blur dimanakah jadahnye Jalan Raja Laut! Tapi kalo ku bagi tahu SOGO insya-allah semua orang tahu (terutama ibu-ibu yg sukeee shopping baju anak time SOGO sale gile babas). Opis baru ku ini kat sebelah SOGO jek. Walaupun sebelah tapi panorama aku adelah ialah bangunan EPF & Maybank (nanti akan aku pastekan view from my ofis yer), makanya tak delah aku nampak SOGO ade sale ke idak pada hari tersebut...(maybe Lia lebih tahu kut coz opis dia pun dekat jerk ngan SOGO..ngeee..). Overall ofis baru ni biasa aje, walaupun dekat dengan SOGO tapi takde duit tak guna jugak ;P Nak cari makan tak berapa pandai lagi, balik2 pegi SOGO (bankrupt jugak nampaknye bulan ni).

Skang ni semua orang agak kecoh dengan H1N1. Company aku ni pun ade gak mengeluarkan memo2 peringatan kepada para pekerjanya supaya lebih berhati-hati disamping mengedarkan topeng2 ala2 doktor bedah (tak jadi doktor pun dapat pakai mask). Jadi adelah diharapkan agar anda semua extra careful lebih2 lagi yang keluar ke oversea (bukan pulau pinang atau pulau langkawi yer). Kalau perlu lepas balik dari oversea tu ambik cuti 2-3 hari duk rumah tunggu kut2 ade tanda-tanda nak demam & selsema tu menular lepas balik dari holiday tu. Kalo demam, selesema & batuk tu cepat-cepat jumpa doktor, tak payah tunggu 2-3 hari macam selalu. Sila patuhi langkah-langkah kesihatan yang diwar2kan dalam tv, jangan bahayakan orang2 sekeliling. My fren dia tak tahu yang dia dah kena H1N1, dia cuma batuk (tapi batuk tu before pegi oversea mmg dia dah kena) tapi demam on & off. Lepas seminggu baru nak pi cek doktor...tak ke naya teman sepejabat & orang awam yang lain. Tak pasal2 kena kuarantin jugak. I'm not blaming him, tapi dah jadi macam kebiasaan kita ni kalo demam sikit2 tak nak pi cek doktor. Saya nasihatkan kalo demam jangan la berlengah, terutama dengan situasi yang macam sekarang ni.

Sorrylah membebel pagi2 ni, hehehe boss takde tu yang boleh hapdate blog nih!

4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Owh saya tak dapat membayangkan kerja di tengah2 kota metropolitan perghh...brapalah harga lunch kat sana tu ye?

My_Aqeelah said...

Hmm...tak pernah beli lunch kat SOGO lagi..tapi ada org bising nasik +lauk + sayur = RM8++ Tapi tak pasti la lauk ape yg hambeknya. Kalo amik sotong tu mmglah HAMBEKlah kau mau dekat RM10 gak tak campur air lagi. Tapi kalo kat medan tepi mydin (dekat ngan Jakel tu) oklah...adelah RM4 - RM5 sekali makan (ngan air). Tapi kalo lauk ikan bakar ade satu kedai kat area mydin gak dekat RM8 utk lauk ikan pari bakar (tanpa sayur dan air ye) Mahal kan!!

zafri amsyar said...

seolah2 aku boleh wat komen pagi ni... hope so...

weh, bila ko free roger la aku eh, kita p makan sesama ke...

ni pinjam id anak aku..

-lia-

My_Aqeelah said...

akan ku roger ko lia..alo...alo