Wednesday, March 30, 2011

Aqeelah in Action

It's been a while aku tak ber'blog'. Ini semua semenjak jadi suri rumah takdan nak menghadap PC (nampak benor time koje dulu asyik buat benda bukan2 kt PC...bukan buat keja hehehe). Bukan takat nak guna PC, nak baca buku pun tak bley. Melambak novel aku beli tapi satu pun tak baca. Yang aku pinjam dari kengkawan pun ada juga, tapi nasib sama la terperam aje la...
bila aku baca buku dia pun nak baca buku. yang best tu buku aku baca tu la yang dia nak.
bila aku nak guna PC , dia pun merengek nak menempek sama tekan-tekan keyboard.
Oh anak mak ni....dah pandai banyak ye...tak pe la sayang cepat besar :)
Wokey aku nak share antara pic yang menunjukkan telatah anak dara aku ni.
Skang ni pakai baju adalah antara tugas mencabar antara aku ngan dia.
Boleh kata la tiap kali lepas mandi nak pakaikan baju tu nak kena berperang dulu.
Dulu la...sekarang ni malas dah aku nak berperang ngan dia so aku kasi option.
Hehehe apa lah yang aku cakap ni ye. mesti korang tak paham.
Anak dara aku yang umur 2 tahun ni dah pandai pilih baju.
Kalo apa yang aku agi tu dia tak berkenan abis di baling nya.
Last-last aku bagi la baju cam ni...


pilih la ye nak, mana satu nak....

so siap la dia jadi macam ni


Kalo apa yang dia pakai tu match tak pela, tapi kalo tak match tu...huhuhu gasak la nak, jangan pi shopping complex togel dah le.

Aqeelah juga mungkin bercita-cita nak jadi ustazah bila dah besar nanti, seperti ini

psst..ustazah ni tak pakai bajula...pakai pampers ngan tudung je..aci tak? janji tutup aurat, sebab tudung besar dari badan.

Atau pun jadi ahli forensic macam dalam citer CSI, macam ni (skill menyelongkar dan masuk ke ceruk-ceruk sulit untuk cari bukti criminal hehehe)

dalam case ini, criminal dan ahli forensic adalah orang yang sama :)

Atau jadi model..."Do you want to be on top?"



Atau pengganti chef Wan?


Jadi la apa-apa pun anak ku...asal jangan lupa "Islam itu agama ku, Al-Quran itu kitab ku, Nabi Muhammad itu imam ku". Insya-Allah selamat dunia akhirat.

4 comments:

ck said...

woiiiii giahhhh..ko lame tak bloggg aku pn ikot jejak langkah ko plak!! dan sekarang aku kembaliii..rindu la mu nak beceloteh luah perasaan. itu tweet kan pendek2 aje kan..aku kan suka bebel panjang2 mane puas kan!
arghh ayuhh berblog! ahakss!

*eh!! AQEELAH dahh tau memang chumey..ado bakat jd model!!..dah la dah la..jd chef je la, senang kayo rayo mcm cef wan perot pon konyng! :D

Marvic said...

aqeelah comel..jadi model je ye...hahaha..TOP MODEL ok..hahaha

My_Aqeelah said...

kiot: nak mamp... jd model. mau di penggal di abahnye. hahaha

MV : huhuhu tula berlakun iklan pun bagus kan. bley mak tumpang glamer skali.

My_Aqeelah said...

kiot: nak mula balik la blogging. tp xtau biler :(