Monday, January 4, 2010

Don't like it Tau #1

Aku cukup TAK SUKA kalo time beratur beli nasik campur, orang belakang aku duk sibuk nak ambik lauk kat depan aku!! Hey sabar lah sikit. Macam tak hormat orang kat depan aje. Sabar-sabarlah, lagipun lauk banyak lagi. Lainla kalau ikan tu cuma tinggal sekor atau sayur tu tinggal dua tangkai jek…yelah takut-takut aku menyerbu nak rebut lauk yang sama pulak kan! Tak pe aku paham. Ini takat nak ambik kuah yang melaut-laut lagi tu dengan sambal belacan yang aku pun tak pasti stok sambal mak cik tu fresh everyday or carried forward dari minggu lepas (tapi sambal dier sedap!) itu pun nak berebut ke? Tunggula giliran ko sampai kat lauk tu, ini tidak…laratlah tangan nya terhulur-hulur nak cedok lauk depan aku.
"Kang kalo kena baju the silk mak cik yang dibeli dari Gulatis nih saper nak jawab???
Ko nak pi antar kat dry clean ker???
Or ko nak belikan yang lain???
"
Hiiii tak paham aku deh. Buat hangin ajer time tengah lapor nih.
Eh lauk apa aku beli tadi eh?

Nota pening lalat:
Ari ni aku tak pakai pun baju dari Gulatis, saje buat dialog idaman ala mak datin gitu!

2 comments:

zakiahck said...

sabo giah sabo (cm aku sabo sgt) nanti aku antar kn kain baju br yg dibeli di jakel pule..ahakss!!

My_Aqeelah said...

huhuhu aku tengah sabo le ni, kalo tak sabo mau runtuh gerai nasik campur tu :P