Monday, February 4, 2013

Raw Milk

Alhamdulillah I'm currently at 37 weeks. Insya-Allah semuanya OK sahaja. Baru-baru ni saya sibuk mencari raw cow's milk (susu lembu mentah yang belum di pasteur atau di homogenized). Alhamdulillah jumpa :D Siapa yang nak boleh beli di taman pertanian universiti, UPM. Harganya pun murah saja 1.5 liter = RM5 sahaja. Ada juga jual susu kambing, ikan dan ayam. Juga sayuran organik. Benih pokok pun ada. Pusat jualan ni dibuka dari pukul 9am-4.45pm (tutup during lunch hour) dari hari Isnin hingga Jumaat. Kalau nak pergi, mudah melalui pintu gate yang berhampiran stadium UPM. Tapi kalau nak beli susu kena datang awal, sebab masa saya sampai tadi dah hampir habis. Pukul 10.30 pagi dah settle semua susu segar tu. Ramai peminat raw milk ni, tengok diaorang borong minimum 4 botol seorang :D

Published with Blogger-droid v2.0.8

3 comments:

maria firdz said...

salam kenal :)

My_Aqeelah said...

salam maria :D

Anonymous said...

salam. saya nak tanya sikit.. satu botol tu berapa isinya dan berapa harganya?

tq