Monday, November 29, 2010

Aqeelah Walked. Yeay :D

Alhamdulillah. Tadi petang Aqeelah berjaya berjalan. Walaupun dalam sepuluh langkah aje, tapi ia amat mengujakan aku dan En.Suami. Semalam kat Jusco AU2 ada juga aku terperasan dia melangkah tapi dalam 2-3 tapak je. Hari ni lebih banyak dan jauh dari semalam. Aqeelah selama ni cuma meniti dan kalau nak jalan pun kena berpimpin. Ini adalah percubaan dia untuk berjalan sendiri tanpa bantuan. Dia memang ada Global Development Delay as per diagnosed by paediatricians kat HUKM. Maka memang aku faham dia akan lambat berjalan tambah pula dengan keadaan dia yang tak dapat mendengar mungkin menyebabkan dia tak confident atau balancing dia kurang. Alhamdulillah pada usia 2 tahun seminggu dia dah mula berjalan tanpa sokongan. Tadi dia berjalan pun macam tak sedar je sebab dia memang berdiri dengan berpaut kat En.Suami lepas tu tau-tau dia dah melangkah. Entah-entah dia sendiri pun tak perasan. Tak apalah Aqeelah, esok jalan lagi ye dan lebih banyak tapak lagi. I LOVE YOU!
Published with Blogger-droid v1.6.5

6 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

Alhamdulillah... Ni pun bagus utk dia build self confidence kan?

My_Aqeelah said...

mama-miya: yep. tu la masalahnya bila jatuh tu dia dah tak nak jalan. isk.

lia said...

Alhmdlh....

aku lak rasa sebak.... hu3...

My_Aqeelah said...

Hehehe lia ko ni mmg ratu air mata la.

mizz-siti said...

gud job lah aqeelah...dapat bayangkan betapa sonoknya ko ngan asben ko kan..syukur..

My_Aqeelah said...

best achu.sampai la ni kalo dia jln sikit2 kami tepuk tgn. Hahaha.